[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
4 vejce
200 g moučkového cukru
150 g hladké rýžové mouky (Pernerka)
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
1 balíček vanilkového cukru
150 ml oleje
citronová kůra z jednoho citronu
šťáva ze dvou citronů
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Nejprve si rozdělte všechna vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přisypejte 200 g moučkového cukru a společně dobře vyšlehejte do pěny. Přidejte 150 ml oleje a opět prošlehejte.
Přidejte kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, vanilkový cukr a vanilkový pudinkový prášek, šťávu ze dvou menších citronů, rýžovou mouku a vše promíchejte. Nakonec ještě do těsta opatrně zapracujte sníh z bílků.
Hotové těsto vylijte do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Vychladlé babety ozdobte před servírováním moučkovým cukrem, případně můžete přelít citronovou polevou z moučkového cukru a šťávy z citronu.
Zdroj: Pernerka