[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Perníčky, rohlíčky či linecké znají nepochybně všichni. Pokud chcete letos vyzkoušet i poněkud netradiční druhy cukroví, rozhodně začněte madlenkami. Díky citronové šťávě jsou příjemně svěží, navíc lehké a křehké. Vaše návštěvy si je rozhodně zamilují.
Suroviny:
Postup:
Vejce prošlehejte s cukry. Vmíchejte kůru a šťávu z citronu, máslo a mouku s práškem do pečiva. Nechte v chladu aspoň 10 minut.
Vymažte formičky a naplňte je těstem do 3/4. Přendejte na plech a pečte při 180°C 5 minut, snižte teplotu na 150°C a peče dorůžova 10 minut. Teplé vyklepněte. Pocukrujte. Uchovávejte v suchu, chladu a temnu.