Maminka.czRecepty

Už nevíte, co vařit? Toto jsou 4 osvědčené recepty, kterými u dětí rozhodně zabodujete

Simona Formánková 5.  1.  2024
Děti jsou poměrně náročnými strávníky. Přestože se všemožně snažíme vařit jim zdravá a vyvážená jídla, samy mají o svých favoritech jasno. A napříč věkovými kategoriemi se povětšinou dost shodují. Máme pro vás čtyři osvědčené recepty, které u vašich dětí zabodují, a vám bude odměnou "dočista vylízaný talíř".

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kuřecí řízek, rajská, koprovka nebo třeba kuře na paprice – to jsou klasická česká jídla, která ochutnali snad všichni. Často ale rozdělují strávníky na dva tábory. Buď tato jídla milujeme (řízek většinou chutná všem) a v našem jídelníčku se objevují na prvních příčkách, nebo je naopak nenávidíme a vyhýbáme se jim obloukem (koprovku miluje jen někdo). Zkuste zapomenout na fádní a neurčité chutě ze školních jídelen a uvařte sobě a svým dětem skvělá jídla, po kterých se budou olizovat až za ušima. 

Kuřecí řízek

Suroviny:

  • 750 g kuřecích prsou
  • 8 plátků toastového chleba
  • hrst hladkolisté petrželky + pár lístků na ozdobu
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • hladká mouka na obalení
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • bramborová kaše k podávání

Postup:

Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, naklepejte a osolte. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Toastový chléb nakrájejte na kostičky a dejte péct na 10 minut do trouby. Pak je nahrubo rozmixujte na strouhanku, promíchejte ji s najemno nasekanou petrželí a plátky mandlí. 

Maso obalte v mouce, pak ve vyšlehaných vejcích a nakonec v bylinkové strouhance. Na pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni smažte řízečky. Podávejte s bramborovou kaší. 

Recept: časopis F.O.O.D.

VIDEO: Podívejte se, jak připravit skvělé kuřecí stripsy

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Vaření, jídlo, Výživa a stravování, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, omáčka, rajská omáčka, bramborová kaše, Eve, Příčka, Vejce, Sůl, Šleh, Koprová omáčka, Recept, Drůbež, Hladká mouka, Lžíce, Máslo, Vývar, Jíška, Kuře, Kyselo, Talíř