Maminka.czRecepty

RECEPT: Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami. Dokonalé překvapení pro maminky

Simona Procházková 14.  5.  2023
Nadýchaná a vláčná roláda přijde vždycky vhod, o to víc právě dnes, kdy tímto dezertem můžete překvapit maminku, kamarádku nebo babičku. Nebo se pusťte do pečení společně s dětmi a oslavte svůj svátek touto sladkou lahůdkou. Příprava není složitá a smlsne si celá rodina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

4 vejce

100 g cukru krupice

65 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

40 g kakaa + kakao na dokončení a posypání

Na krém:

200 g smetanového čerstvého sýra (philadelphia, lučina, žervé)

100 g tučného tvarohu

2 vrchovaté lžíce skyru

2 lžičky moučkového cukru

100 g kanadských borůvek

Na polevu:

100 g hořké čokolády – 70%

1 lžíce másla

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi zlehka vmíchejte do nadýchané vaječné pěny. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut.

Na pracovní plochu připravte nový pečicí papír. Zlehka ho poprašte kakaem (nebo moučkovým cukrem). Hotový plát těsta na něj překlopte a papír, na kterém se pekl, opatrně sloupněte. Ještě horký korpus zarolujte a nechte zchladnout.

Mezitím si připravte krém. V míse promíchejte smetanový sýr s tvarohem, skyrem a cukrem, stačí, aby se suroviny dobře spojily. Vychladlý korpus rozbalte, potřete krémem a posypte borůvkami. Opět ho opatrně zabalte.

Nakonec připravte polevu. Do misky nalámejte čokoládu, přidejte máslo a vše rozpusťte ve vodní lázni na mírném plameni. Čokoládou potřete zabalenou roládu a nechte před nakrájením vychladit alespoň hodinu v ledničce. Před podáváním ji ještě poprašte kakaem.

VIDEO: Nejlepší mrkvový dort: recept, který zvládne i začátečník

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., svátek, Vaření pro rodinu, Cukr, suroviny, pečení, dezert, krém, pečení s dětmi, Kakao, Lucina, Philadelphia, Borůvka, Roláda, Kanadský, Recept, Maminka, Čok