[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
4 vejce
100 g cukru krupice
65 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
40 g kakaa + kakao na dokončení a posypání
Na krém:
200 g smetanového čerstvého sýra (philadelphia, lučina, žervé)
100 g tučného tvarohu
2 vrchovaté lžíce skyru
2 lžičky moučkového cukru
100 g kanadských borůvek
Na polevu:
100 g hořké čokolády – 70%
1 lžíce másla
Postup:
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi zlehka vmíchejte do nadýchané vaječné pěny. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut.
Na pracovní plochu připravte nový pečicí papír. Zlehka ho poprašte kakaem (nebo moučkovým cukrem). Hotový plát těsta na něj překlopte a papír, na kterém se pekl, opatrně sloupněte. Ještě horký korpus zarolujte a nechte zchladnout.
Mezitím si připravte krém. V míse promíchejte smetanový sýr s tvarohem, skyrem a cukrem, stačí, aby se suroviny dobře spojily. Vychladlý korpus rozbalte, potřete krémem a posypte borůvkami. Opět ho opatrně zabalte.
Nakonec připravte polevu. Do misky nalámejte čokoládu, přidejte máslo a vše rozpusťte ve vodní lázni na mírném plameni. Čokoládou potřete zabalenou roládu a nechte před nakrájením vychladit alespoň hodinu v ledničce. Před podáváním ji ještě poprašte kakaem.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz