Maminka.czRecepty

RECEPT: Čokoládový fondán s borůvkami. Sladká tečka za odpolední siestou!

redakce 20.  10.  2021
Odpolední spánek dětí je pro maminky obvykle jedinou volnou chvilkou během dne. Zpestřete si výjimečně tento vzácný čas, pozvěte kamarádku a odměňte se vynikajícím moučníkem. Neotřelý recept šéfkuchaře Daniela Holána vás zaručeně dostane!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s kamarádkou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Čokoládový fondán s borůvkovým coulis a jablkem zní možná jako dezert z vyhlášené restaurace, ovšem není problém si ho dopřát i u vás doma. Máte-li chuť vyzkoušet další z neotřelých receptů tohoto kreativního šéfkuchaře? Celé menu najdete ZDE.

Suroviny:

Fondán:

  • 25 g másla
  • 175 g kvalitní 70% čokolády
  • 75 g cukru
  • 2 velká vejce
  • 25 g hladké mouky
  • jablko

Coulis:

  • 120 g borůvek
  • 60 g cukru

Postup:

Začněte s přípravou coulis. Borůvky a cukr v hrnci přiveďte k varu. Pak rozmixujte. Jakmile začne být hmota hustá, omáčku přelijte.

Předehřejte troubu na 200 °C. Vytřete máslem malé pečicí nádoby nebo porcelánové ramekiny. V robotově pracovní míse nechte pomocí funkce ohřívání povolit máslo a čokoládu. Posléze nasaďte balónovou metlu a přisypte cukr. Šlehejte na střední rychlost, přidejte vejce a nechte šlehat 2 minuty. Pak přisypejte hladkou mouku. Směs rozdělte do 4 pečicích nádob a pečte 8 minut. Jablka pak nakrájejte na tenké hranolky a vaši sladkou odměnu jimi ozdobte.

VIDEO: Podívejte se, jaké dobroty si pro vás šéfkuchař Daniel Holán nachystal

Témata: Video, Recepty, Výživa a stravování, Spánek, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, Cukr, šéfkuchař, Coul, Moučník, Recept, Sladká tečka, Máslo, Sla, Tečka, Borůvka, Čok