[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Přestože cuketa je zeleninou, kterou využijete spíše do slaných pokrmů, rozhodně se s ní nebojte experimentovat. Díky cuketě jsou moučníky vláčné a nadýchané.
Suroviny:
Postup:
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem a jedlou sodou.
Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a středně husté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40 minut.
Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo ho rozkrojit a potřít zavařeninou a opět díly spojit. Dobré je také místo mletého máku použít mletý kokos nebo strouhané ořechy.