[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Ačkoli se může příprava bramborové kaše zdát jako úkol pro malé dítě, nenechte se mýlit! Připravit kaši s dokonalou konzistencí je úkol hodný mistra. Nesmí být lepivá, hrudkovatá ani moc řídká. Přestože máte kuchyň jistě plnou zbytečných pomocníků, na přípravu dokonalé bramborové kaše možná jednoho z nich konečně využijete.
Suroviny:
Postup:
Oloupané brambory typu C uvařte doměkka. Po uvaření je slijte a nechte 3–5 minut odpařit, aby nebyly vodnaté. Brambory nikdy nepatří do mixéru, použijte na ně ruční šlehač (pozor, nepřešlehat, nebo bude z kaše lepidlo!) nebo klasické šťouchadlo. Nebo věc, která vám zabere další místo v kuchyni – lis na brambory. Nicméně je opravdu nejlepší!
Lisovat sice budete v několika várkách, ale bude to protlačovací rychlovka. Místo mléka použijte smetanu, zamíchejte a dejte znovu prohřát na plotýnku. Potom osolte a máslo přidejte vždy až na konci těsně před servírováním.