Maminka.czRecepty

RECEPT: Nejlepší bramborová kaše! Díky těmto tipům se bude rozplývat na jazyku

Simona Formánková 12.  3.  2024
Co si k tomu dáš? Kaši! To je asi nejčastější odpověď dětí na zvídavou otázku maminek, jakou přílohu mají k obědu připravit. Víte však, jak udělat dokonale vláčnou bramborovou kaši bez hrudek, aby se rozplývala na jazyku? Blogerka Koko vám ve videu prozradí pár triků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ačkoli se může příprava bramborové kaše zdát jako úkol pro malé dítě, nenechte se mýlit! Připravit kaši s dokonalou konzistencí je úkol hodný mistra. Nesmí být lepivá, hrudkovatá ani moc řídká. Přestože máte kuchyň jistě plnou zbytečných pomocníků, na přípravu dokonalé bramborové kaše možná jednoho z nich konečně využijete.

Suroviny:

  • 1 kg oloupaných brambor typu C
  • cca 300 ml smetany na vaření (12 % tuku) nebo mléka
  • minimálně 30 g másla, ale klidně i mnohem víc
  • sůl

Postup:

Oloupané brambory typu C uvařte doměkka. Po uvaření je slijte a nechte 3–5 minut odpařit, aby nebyly vodnaté. Brambory nikdy nepatří do mixéru, použijte na ně ruční šlehač (pozor, nepřešlehat, nebo bude z kaše lepidlo!) nebo klasické šťouchadlo. Nebo věc, která vám zabere další místo v kuchyni – lis na brambory. Nicméně je opravdu nejlepší!

Lisovat sice budete v několika várkách, ale bude to protlačovací rychlovka. Místo mléka použijte smetanu, zamíchejte a dejte znovu prohřát na plotýnku. Potom osolte a máslo přidejte vždy až na konci těsně před servírováním. 

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, Mall.tv, kuchyně, servírování, bramborová kaše, KOKO, Jazyk, Pár triků, Kaše, Mléko, Hrudka, Recept, Brambory, Smetana, Hrudkov