[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
2 salátové okurky
2 citrony
6 snítek čerstvé meduňky
4 lžíce javorového sirupu
špetka mořské soli
Postup:
Salátové okurky omyjte, osušte a nakrájejte na tenká kolečka. Ve džbánu je zalijte vodou (zhruba 1,2 litru), přidejte omyté citrony, které jste nakrájeli na kolečka, 4 snítky meduňky, špetku soli a nechte odležet hodinu v chladu.
Kolečka okurky a citronu rozdělte do sklenic. Přidejte lístky meduňky, citronovou šťávu a po lžíci sirupu (použít můžete také čekankový). Zalijte okurkovým výluhem a promíchejte.
Tip:
Okurku rozmixujte, dolijte vodou a nechte v ledničce asi 30 minut. Sceďte. Limonádu oslaďte cukrem nebo sirupem a ve sklenicích doplňte kouskem nakrájené okurky a citronem.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz