[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Díky písničce Pramen zdraví z Posázaví, kterou si prozpěvovala parta kamarádů v dětském filmu Ať žijí duchové, není asi nikdo, kdo by tento slogan neznal. Stejně tak krém Pribináček, který se pod tímto celým vlastně skrývá. Pokud si ho nachystáte ke svačině sami doma, překvapí vás, jak snadná je tato dobrota na přípravu.
VIDEO: Připravte si domácí pribináček za pár korun
Suroviny:
Postup:
Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící. Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi deset souměrných jahod pokrájejte svisle na tenké plátky a obložte jimi bok sklenek.
Zbylé jahody pokrájejte na kostičky, dejte do kastrůlku, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a poté směs rozmixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji ještě na mírném plameni zredukovat a následně zchladnout.
Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté ji vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte sklenky. Navrch rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Sklenky ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.