[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
100 g nadrcených medových perníčků (použít můžete též perník na strouhání)
60 g cukru krupice
60 g rozpuštěného másla
250 g krémového sýra (typ philadelphia, mascarpone, palouček)
1 plechovku slazeného zahuštěného mléka Salko
420 g dýňového pyré
3 vejce
6 lžic javorového sirupu
1/2 lžičky mletého koření (skořice, kardamom, perníková směs)
špetku soli
Troubu rozehřejte na 160 °C, dno kulaté dortové formy vyložte pečicím papírem nebo alobalem. Smíchejte nadrcené perníčky, krupicový cukr a rozpuštěné máslo a hmotu vtlačte na dno formy.
Krémový sýr opatrně při pomalých otáčkách vyšlehejte v mixéru dohladka. Postupně do něj zašlehejte slazené kondenzované mléko. Přidejte dýňové pyré, vejce, javorový sirup, koření a špetku soli. Přesuňte do formy a povrch uhlaďte.
Pečte asi 70 minut, dokud střed koláče nezpevní. Vyjměte ho, posypte kakaem smíchaným s mletou skořicí nebo muškátovým oříškem a nechte vychladnout.
TIP: Základní dýňové pyré vyrobíte tak, že očištěnou dýni uvaříte ve vodě doměkka, případně ji upečete, a poté rozmixujete dohladka.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz