Maminka.czRecepty

Recept: Fofr perník pro vytížené matky. Stačí hrnek, mísa a deset minut času

Simona Formánková 18.  8.  2021
Zaskočila vás zpráva od kamarádky, že se zastaví na kafe, a vy byste jí ráda nabídla ještě něco sladkého? Pak je perník tím pravým řešením. Je rychlý, snadný na přípravu a velmi chutný. Navíc ho milují i děti, takže využijte chvíle, kdy budou mlsat a vy si můžete v klidu popovídat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Perník je tou vděčnou dobrotou, kterou nejenže rádi pečeme, ale také si na ní rádi pochutnáváme. Vyzkoušejte osvědčený recept, který nevyžaduje vážení surovin, ale zvládnete ho hravě s hrnkovou metodou. 

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 ks prášku do perníku
  • 2 ks čokolády na vaření

Postup:

Olej, vejce, cukr a skořici společně dobře promícháme. Přidáme mléko a mícháme do hladka. V jiné misce promícháme mouku, kypřicí prášek a kakao, do kterých nalijeme předchozí mix.

Vytvoříme tekutou směs, bez hrudek. Kdyby byla směs tuhá, přidáme mléko – směs musí být hustá, ale tekutá. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut. Poté polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme podle chuti – oříšky nebo kokosem.

Témata: Recepty, Cukr, Vaření pro rodinu, Děti a jídlo, Kakao, Kafe, Mísa, Hrnek, Vejce, Perník, Mléko, Fofr, Recept