[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Recept na tradiční frankfurtskou polévku zná asi téměř každý. Nikde ovšem není psáno, že zrovna v této úpravě se stane vaším favoritem. Nebojte se tedy pupustit uzdu fantazii svých chutí a připravte si klasiku doplněnou o pár oblíbených surovin.
Suroviny:
Lžíce másla nebo sádla
Střední žlutá cibule
4 nožičky vídeňských nebo frankfurtských párků
300 g brambor nakrájených na kostičky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce mleté papriky (lahůdková nebo sladká)
Cca 800 ml ředěného kuřecího vývaru
Bobkový list
Sůl
Pepř
2–6 lžic ajvaru (podle chuti)
Malá plechovka červených fazolí (možno vynechat)
2 stroužky česneku
Čerstvá petrželka k servírování
Postup:
Na másle či sádle osmažte cibulku, přidejte na kolečka nakrájené párky, nechte společně orestovat, přidejte také kmín a poté i mouku a papriku. Zarestujte a zalijte studeným vývarem. Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky. Základ si nechte hustější, ředit můžete až ke konci. Přidejte i bobkový list, osolte a opepřete.
Nyní přichází obměna, kdy můžete přidat pár lžic ajvaru a malou plechovku červených fazolí. Všechny chutě se k sobě hodí, této kombinace se tedy vůbec nemusíte bát. Na posledních pár minut přidejte do polévky ještě dva prolisované stroužky česneku a servírovat můžete s nasekanou čerstvou petrželkou. I tahle polévka má ráda odpočinek, takže nejlepší je až druhý den. Dobrou chuť!