Maminka.czRecepty

VIDEO: Grilovaný kukuřičný klas s pikantním chipottle máslem

Simona Formánková 24.  6.  2021
Sezóna grilování je tady a rozmanitosti grilovaných pokrmů se meze nekladou. Pokud není maso zrovna vaším favoritem, tak zbystřete. Kukuřičný klas se může na první pohled zdát jako obyčejný a fádní, ale se skvělým pikantním máslem z něj vykouzlíte nezapomenutelnou pochoutku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kukuřičné klasy jsou při grilování velmi vděčnou surovinou. Nejen, že si je zamilujete pro snadnou přípravu, ale pokud je doplníte o pikantní máslo, povýšíte je zase o úroveň výš.

Suroviny:

  • 3 kukuřičné klasy
  • 50 g másla
  • Lžíce mletého koriandru
  • ½ lžičky prášku z uzených papriček chipottle
  • ½ lžičky soli
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Několik snítek čerstvého koriandru
  • Další sůl k servírování

Postup:

Klasy neloupejte, nechte povařit asi 5 minut ve vroucí vodě. Během toho vezměte změklé máslo, posypte mletým koriandrem, chipottlovým práškem, osolte a promíchejte vidličkou. 

Klasy vyndejte z horké vody na talíř a nechte trochu vychladnout. Máslo zakápněte trochou citronové šťávy, vmíchejte najemno nakrájenou čerstvou bylinku a opět promíchejte.

Klasy opatrně rozbalte z listů, odstraňte kukuřičné vlasy, kukuřici pomažte ochuceným máslem a opět listy zabalte do původního stavu. Aby se listy nerozevíraly, svažte je namočeným provázkem. 

Domácí jahodová zmrzlina bez použití zmrzlinovače! Připravte dětem sladké osvěžení
VIDEO: Špekáčky na pivu: Chalupářská klasika mnoha obměn
Témata: Recepty, Jak na to, jídlo, Vaření, Video recept, Naše tipy, Mall.tv, Prášek, Recept, Sůl, Koriandr, Máslo, Vid, Sezóna, Pokrm, Klas, Pochoutka, Špek, Venkovní aktivita, Maso, Kukuřičný klas, Grilování