[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
12–15 kusů, příprava: 60 minut
Na krém:
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte se skořicí a cukrem. Suché ingredience promíchejte a postupně do nich přimíchejte ingredience tekuté. Na závěr přidejte jablka. Těsto rozdělte do košíčků. Pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova (20–25 minut). Připravte krém. V mixéru dohladka umíchejte máslo, lučinu, cukr a skořici. Krém pomocí dvou lžic nebo stěrky přendejte do pevného potravinového sáčku, ustřihněte mu špičku a hmotu nastříkejte na muffiny. Zdobte podle fantazie.
Recept: časopis F.O.O.D.
12 kusů, příprava: 45 minut
Dýni očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na dýňové pyré. Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Postupně přidejte vejce, vanilkový extrakt a dýňové pyré a vše dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a koření. Sypké potraviny poté přidejte do dýňové směsi a vypracujte těsto. Těsto rozdělte do formiček na cupcakes, které ideálně vyložíte papírovými košíčky. Plňte je zhruba do tří čtvrtin. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Mascarpone promíchejte spolu s cukrem a skořicí. Pomocí zdobicího sáčku naneste vzniklý krém na vychladlé cupcakes. Můžete dozdobit haloweenskými figurkami z fondánu.
Recept z recepty.cz
Na dozdobení:
Nejdříve si rozehřejte v kastrůlku máslo a nechte ho vychladnout. V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. K máslu přidejte cukr a vyšlehejte, pak přidejte med, vejce, mléko a kávu a opět řádně promíchejte. Přilijte k suché směsi, opět zamíchejte a dejte na chvilku odpočinout. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky. Ty naplňte těstem kousek pod okraj a pečte cca 20 minut na 170°C. Mezitím si připravte krém. Mango nakrájejte na malé kousky a dejte na mírném ohni rozvařit. Jakmile bude rozvařené, přepasírujte ho přes sítko a nechte vychladnout. Potom k němu přidejte mascarpone, tvaroh, smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte na hustší krém. Můžete přidat i potravinářské barvivo a krém obarvit dle vaší představivosti. Hotové muffinky vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Poté je nazdobte krémem. Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozehřejte a pomocí zdobičky vytvořte drobné pavučinky, které po vychladnutí položte na krém.