Maminka.czRecepty

RECEPT: Hermelínové kapsy na žampionech. Zapečená smetanová dobrota!

Simona Formánková 17.  10.  2021
Masové závitky mají v české gastronomii nezastupitelné místo. Přestože ne všichni jsou milovníci kombinace masa, sýru a případně nějaké zeleniny, spousta z nás si toto jídlo dopřeje s chutí. Překvapte rodinu neobyčejným nedělním obědem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nedělní oběd vždy vybízí k tomu pohostit rodinu a společně si vychutnat nejen čas u jednoho stolu, ale také dobré jídlo. Pokud vám dochází nápady, jak rodinu překvapit, máme pro vás tento skvělý tip! 

Suroviny:

  • 2 plátky vepřového masa nebo silnější plátky drůbežího
  • 1 hermelín
  • 4–6 plátků dušené šunky
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 menší cibule
  • 1 větší stroužek česneku (nasekaný)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme, a uděláme si tak hlubokou kapsu. Pokud chceme, můžeme maso naklepat, ale nutné to není. Kapsy osolíme, opepříme a do každé z nich, vložíme polovinu Hermelínu (Camembertu...), který jsme obalili do tenkých plátků šunky. Kapsy uzavřeme, okraje k sobě buď sklepneme paličkou, nebo zpevníme jehlou či párátkem.

Do zapékací misky dáme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony a nasekaný česnek. Na to položíme připravené naplněné kapsy, zalijeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů, zhruba na 50 minut, doměkka. Dle potřeby přeléváme výpekem, případně podlijeme.

Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. 

Recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Rodina, Vaření, Vaření pro rodinu, Gastronomie, Hermelín, Kapsa, Plátek, Krkovice, Smetanová, Kotleta, Žampion, Nedělní oběd, Předehra, Sýr, Kotlet, Recept, Drůbež, Maso, Dobrota