[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Nedělní oběd vždy vybízí k tomu pohostit rodinu a společně si vychutnat nejen čas u jednoho stolu, ale také dobré jídlo. Pokud vám dochází nápady, jak rodinu překvapit, máme pro vás tento skvělý tip!
Suroviny:
Postup:
Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme, a uděláme si tak hlubokou kapsu. Pokud chceme, můžeme maso naklepat, ale nutné to není. Kapsy osolíme, opepříme a do každé z nich, vložíme polovinu Hermelínu (Camembertu...), který jsme obalili do tenkých plátků šunky. Kapsy uzavřeme, okraje k sobě buď sklepneme paličkou, nebo zpevníme jehlou či párátkem.
Do zapékací misky dáme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony a nasekaný česnek. Na to položíme připravené naplněné kapsy, zalijeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů, zhruba na 50 minut, doměkka. Dle potřeby přeléváme výpekem, případně podlijeme.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.
Recept pro vás připravil web recepty.cz