Maminka.czRecepty

RECEPT: Hrnková bábovka s polevou aneb Čokolády není nikdy dost!

len 18.  8.  2024
Hrnkové recepty jsou vděčné, odpadá nepopulární vážení. U tohoto hraje prim hříšná čokoládová chuť kvalitní čokolády, která v kombinaci se smetanovou polevou udělá z obyčejného moučníku elegantní a delikátní dezert. Který navíc báječně vypadá!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

Na těsto

  • 1,25 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku hořké nastrouhané čokolády
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 a 1/4 hrnku cukru
  • 1 a 1/4 hrnku mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  • 1 hrnek hořké nastrouhané čokolády
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
Klepněte pro větší obrázek

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a cukr. Míchejte, dokud se nerozpustí a vše se společně nepropojí. Odstavte stranou. Připravte si máslem vymazanou a kakaovým práškem vysypanou formu.
  2. V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a dejte stranou. Ochlazenou čokoládu přelijte do další mísy a přimíchejte postupně vejce. Pomalu přidejte moukovou směs a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte. Poté vložte do trouby a upečte.
  3. Pro přípravu polevy vložte nastrouhanou či na kousky nalámanou čokoládu do žáruvzdorné mísy a ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Přelijte do kastrůlku, přidejte smetanu, promíchejte, přikryjte a na 5 minut odstavte stranou. Poté opět promíchejte dohladka a rozmažte na vychladlou bábovku.

VIDEO: Jak připravit čokoládovou polevu ve vodní lázni

RECEPT: Hříšně dobré čokoládové brownies, které nadchne celou rodinu
VIDEO RECEPT: Lahodné míša řezy, na které potřebujete jen dvě vejce. A nemusíte šlehat bílky!
Témata: Recepty, Dětský jídelníček, Cukr, bábovka, Vaření pro rodinu, suroviny, Potraviny, dezert, pečení s dětmi, Mléko, Poleva, Čok, Čokoláda, Recept, Mouka, Moučník, Máslo, Báb, Potraviny na Heureka.cz