[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
V chudých horských oblastech, zejména v Krkonoších, Jizerkách, ale i na Šumavě, si o bramborovém salátu mohli nechat tak leda zdát. Jedlo se to, co rostlo okolo – a toho nebylo právě mnoho. Přesto z toho dokázaly šikovné hospodyňky vykouzlit chutné pokrmy. Jako právě hubník čili houbovec.
My jsme vyzkoušeli výborný recept z časopisu supermarketu Albert, ale krajových variant je povícero. Chutná teplý i studený, zajímavý je například se salátem z kysaného zelí.
A pokud by to na vás bylo moc "chudé", přidejte třeba uzené maso nakrájené na kostky.
Suroviny:
60 g sušených hub 6 housek 1/4 l mléka 2 vejce 60 g hrubé krupice sůl a pepř 1 cibule 3 lžíce sádla nebo oleje
Postup: