[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Medvědí česnek si posledních pár let buduje pevné místo v české gastronomii. Na jaře se pro něj vydává do přírody čím dál více lidí. A není divu! Jde o bylinku, která je nejen velmi chutná, ale má také pozitivní účinky na lidský organismus. Nyní začíná jeho sezona, takže pokud jste tento zázrak přírody dosud neznali, zkuste mu dát šanci například v tomto receptu.
Suroviny:
Na krutony
Postup:
Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte a nechte zezlátnout na olivovém oleji. Přidejte česneky a bobkové listy. Mezitím si nachystejte pečivo na krutony, potřete nebo posprejujte ho olivovým olejem a vložte zapéct do trouby na nejvyšší výkon. Do hrnce přidejte rajčata v konzervě, zalijte vývarem a vařte. Polévku osolte, opepřete. Pokud chcete polévku hladkou, použijte mixér, následně dořeďte vývarem dle chuti.
Polévku přiveďte znovu k varu, dosolte, dopepřete, dochuťte cukrem, worcesterem nebo balzamikovým octem. Medvědí česnek nakrájejte nadrobno a přidejte do polévky až na samý konec. Promíchněte a máte hotovo!