Maminka.czRecepty

RECEPT: Jaro se hlásí o slovo! Připravte si tomatovou polévku s medvědím česnekem

Simona Formánková 8.  4.  2022
RECEPT: Jaro se hlásí o slovo! Připravte si tomatovou polévku s medvědím česnekem
Jaro se konečně hlásí o své slovo. A to nejen v kalendáři, ale také v přírodě. Využijte darů, které nám nabízí, a zakomponujte do jídla medvědí česnek. Tentokrát jím můžete vylepšit tomatovou polévku, která díky jeho specifické chuti získá pořádný říz!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Medvědí česnek si posledních pár let buduje pevné místo v české gastronomii. Na jaře se pro něj vydává do přírody čím dál více lidí. A není divu! Jde o bylinku, která je nejen velmi chutná, ale má také pozitivní účinky na lidský organismus. Nyní začíná jeho sezona, takže pokud jste tento zázrak přírody dosud neznali, zkuste mu dát šanci například v tomto receptu. 

Suroviny:

  • 3x 400g plechovka loupaných rajčat (ideálně cherry)
  • 500 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 1 velká banánová šalotka nebo červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2–3 řapíky celeru
  • 2 bobkové listy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 25 g medvědího česneku
  • sůl, pepř
  • na dochucení cukr, pár kapek worcesteru nebo balzamikového octa

Na krutony

  • silné plátky ciabatty
  • olivový olej ve spreji
  • strouhaný sýr (možno vynechat)

Postup:

Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte a nechte zezlátnout na olivovém oleji. Přidejte česneky a bobkové listy. Mezitím si nachystejte pečivo na krutony, potřete nebo posprejujte ho olivovým olejem a vložte zapéct do trouby na nejvyšší výkon. Do hrnce přidejte rajčata v konzervě, zalijte vývarem a vařte. Polévku osolte, opepřete. Pokud chcete polévku hladkou, použijte mixér, následně dořeďte vývarem dle chuti.

Polévku přiveďte znovu k varu, dosolte, dopepřete, dochuťte cukrem, worcesterem nebo balzamikovým octem. Medvědí česnek nakrájejte nadrobno a přidejte do polévky až na samý konec. Promíchněte a máte hotovo!

Témata: Recepty, Jídelníček, Video recept, jídlo, Vaření, Mall.tv, Vaření pro rodinu, příroda, jaro, Cherry, Polévka, Chuť, Olivový olej, Recept, Česnek, Medvědí česnek, Vývar
Mohlo by vás zajímat
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
Dcera Angeliny Jolie a Brada Pitta Shiloh: Na fotce ji nepoznáte! Z "kluka" je šarmantní teenagerka
Mrázková Dita
Děti slavných
Rodiče, těchto 7 věcí přestaňte dělat. Nejlépe hned, přejí si pediatři
Procházková Simona
Děti a nemoci
Před dětmi a po nich! Tohle jsou šokující proměny žen, které změnilo mateřství
kog
Rodina a vy
Od děvčátka k bohyni: Podívejte se na osm neskutečných proměn ženské sexuality
Zenklová Veronika
Fotografie
Adoptovala tři děti, aby si splnila sen o velké rodině. Co o nich potom zjistila, je k neuvěření!
Formánková Simona
Příběhy
GALERIE: Princezna Charlotte nebo princ George jako dospělí? Neuvěříte, jak budou vypadat děti královských rodin za pár let
Formánková Simona
Galerie
GALERIE: Kojit třeba tříleté dítě. A proč ne? Tyhle mámy se neskrývají!
Víchová Tereza
Kojení
RETRO: Proč byly děti z osmdesátek odolnější než ty dnešní? Některé fotky současné rodiče přímo vyděsí!
Víchová Tereza
Retro