[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kaldoun je tradiční polévka, kterou lze podávat zahuštěnou nebo jako klasický vývar. V obou případech jde o ideální zimní pokrm. Zužitkují se všechny zbytky a s pořádnou porcí zeleniny vytvoříte naprosto skvělý nedělní oběd.
Suroviny:
Knedlíčky
Postup:
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte ji na másle zesklovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a minimálně 20 minut povařte. Poté přidejte drobně nakrájené droby, petrželku a uvařené nudličky.
Osolte a opepřete, podávejte s knedlíčky. Na přípravu knedlíčků rozmixujte játra, vmíchejte drcený česnek, bylinky, osolte a opepřete. Postupně přidávejte strouhanku – jen tolik, aby knedlíčky šly formovat. Uvařte je ve vroucí vodě a vložte do kaldounu.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.