Maminka.czRecepty

RECEPT: Kapustové karbanátky s bramborovou kaší. Lehký a rychlý oběd na víkend

Simona Procházková 13.  5.  2023
Zeleninové karbanátky jsou velmi chutnou obměnou k tradičním receptům z masa. Připravit si je můžete k obědu i večeři a jistě si na nich pochutná celá rodina. Zahřejí, zasytí a výborné jsou i druhý den jako oběd do krabičky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

1/2 kapusty

2 housky

120 ml mléka

1 červená cibule

2 vejce + 2 vejce na obalení

150 g strouhanky + strouhanka na obalení

olej na smažení

sůl a mletý pepř

nakládané okurky k podávání

nasekaná zelená petrželka k podávání

Na kaši:

500 g brambor typu C

150 g změklého másla

150 ml teplého mléka

sůl

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy spařte vroucí vodou. Dobře osušte a nasekejte. Housky pokrájejte na kousky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno.

Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané housky, cibuli, 2 vejce a asi 150 g strouhanky. Směs osolte, opepřete a zpracujte na kompaktní hmotu. Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky. Karbanátky obalujte v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran.

Brambory slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo a teplé mléko. Osolte a vymíchejte kaši. Karbanátky podávejte s kaší posypanou nasekanou petrželkou a kyselými okurkami.

VIDEO:  Recept na hráškovou smetanovou polévku

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, jídlo, Časopis F.O.O.D., Vaření pro rodinu, oběd, suroviny, bramborová kaše, Karbanátek, Vejce, Maso, Mléko, Recept, Rychlý oběd, Strouhanka, Večeře
Mohlo by vás zajímat