[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
1/2 kapusty
2 housky
120 ml mléka
1 červená cibule
2 vejce + 2 vejce na obalení
150 g strouhanky + strouhanka na obalení
olej na smažení
sůl a mletý pepř
nakládané okurky k podávání
nasekaná zelená petrželka k podávání
Na kaši:
500 g brambor typu C
150 g změklého másla
150 ml teplého mléka
sůl
Postup:
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy spařte vroucí vodou. Dobře osušte a nasekejte. Housky pokrájejte na kousky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno.
Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané housky, cibuli, 2 vejce a asi 150 g strouhanky. Směs osolte, opepřete a zpracujte na kompaktní hmotu. Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky. Karbanátky obalujte v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran.
Brambory slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo a teplé mléko. Osolte a vymíchejte kaši. Karbanátky podávejte s kaší posypanou nasekanou petrželkou a kyselými okurkami.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz