[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
PŘÍPRAVA: 15 minut + 35 minut pečení
Troubu předehřejte na 180 °C. Mezitím oloupejte jablka a nastrouhejte je z větší části na jemném struhadle, menší část můžete nastrouhat na hrubším struhadle. V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sodu. Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny, přidejte kefír a ještě krátce prošlehejte. Nakonec přisypte nastrouhaná jablka i se šťávou a už jen ručně opatrně zapracujte mouku, aby našlehaná vejce nespadla. Do hotového těsta vmíchejte ¾ množství nasekané čokolády a přemístěte do zapékací misky nebo menšího hlubšího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Povrch posypejte zbytkem čokoládových kousků a pečte asi 35 minut. Testujte špejlí. Po vychladnutí podle chuti můžete posypat moučkovým cukrem.
Tip: Pokud chcete řezy celé čokoládové, použijte pouze jeden a půl hrnku mouky a čtvrt hrnku nahraďte pravým kakaem.
Recept: časopis FOOD