[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pokud přemýšlíte, čím o víkendu pohostíte rodinu, je tento recept skvělým tipem. Kotlety si nejvíce vychutnáte s bramborami pečenými na plátky. Navíc díky kysanému zelí dodáte svému tělu tolik potřebné vitaminy. Hlavně vitamin C, který upevňuje imunitu.
Suroviny:
Postup:
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, dokud slanina nepustí tuk a cibule lehce nezezlátne. Ochuťte kmínem a promíchejte. Vmíchejte kysané zelí i s nálevem. Ochuťte cukrem a solí a na mírném ohni vyduste vodu. Pak nechte zchladnout.
Kotletu s kostí v celku rozdělte na 5 silných plátků. Prořízněte je ke kosti tak, aby vznikly kapsy. Ty naplňte zelím a spíchněte špejlemi nebo jehlami. V pekáči orestujte zbylou nakrájenou slaninu. Pak na ni naskládejte naplněné kotlety. Podlijte asi 100 ml vody. Pečte v troubě při 170 °C asi 30 minut. Pak zvyšte teplotu na 190 °C a pečte dalších 15 minut.
Brambory pečlivě omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na kolečka, anglickou slaninu na drobné kostičky. Do velké pánve vsypte slaninu a restujte ji, až trochu pustí tuk. Pak přidejte cibuli s bramborami, osolte, opepřete a na mírném ohni vše doměkka opečte.
Zdroj: časopis F.O.O.D.