[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Milovníci kakaa a čokolády by tento recept rozhodně neměli přehlédnout. Talentovaná cukrářka Holka z cukru vás naučí, jak připravit to nejlepší cukroví s dvojitou náplní a vlašským ořechem navrchu.
Suroviny:
Těsto:
Náplň:
Poleva:
Dohotovení:
Postup:
Do mísy robotu nasypte odváženou mouku, kakao, mleté mandle a cukr. Směs ochuťte citronovou kůrou a skořicí, nakonec přidejte žloutky a máslo pokojové teploty. Vypracujte hladké soudržné těsto. Zformuje ho do válečku, zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet ideálně do druhého dne v chladničce.
Na náplň dejte do mísy robotu cukr, změklé máslo a rum. Společně ušlehejte dohladka. Do krému nakonec vmíchejte mleté oříšky.
Odleželé těsto lehce podsypte hladkou moukou a rozválejte na plát silný 3 mm. Pomocí vykrajovátek připravte libovolné tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 7 minut. Nechte vychladnout.
Polovinu upečeného cukroví otočte rubovou stranou nahoru a po jeho obvodu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku máslový krém. Středy vyplňte marmeládou. Náplň nakonec přiklopte zbylými kusy a cukroví nechte zatuhnout v chladničce.
Vrchní část ztuhlého cukroví potáhněte čokoládovou polevou a ozdobte mandlemi nebo ořechy. Nechte opět zatuhnout. Išelské cukroví je nejlepší, když se nechá aspoň týden rozležet.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz