[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Křenová omáčka si, asi jako většina jídel, najde mezi strávníky své skalní fanoušky i zaryté odpůrce. Naše babičky ji však připravovaly s oblibou. V kombinaci s plátkem uzeného masa a houskovým knedlíkem jde o opravdovou dobrotu!
Suroviny:
K servírování
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo, zasypte moukou a vytvořte světlou jíšku a pomalinku do ní přilévejte vývar. Přilijte polovinu množství šlehačky a 15–20 minut provařte.
Mezitím nakrájejte maso, pokud ho máte uvařené den předem, ohřejte ho v troše vývaru. Křen oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Omáčku osolte a přidejte křen (ale až úplně nakonec, cca 2 minutky před dovařením). Promíchejte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, popřípadě přidejte cukr a zbylou smetanu.
Před servírováním můžete omáčku přecedit, ale pokud máte křen opravdu nadrobno, nebude to třeba. Dobrou chuť!