Maminka.czRecepty

RECEPT: Křupavý cukeťák z trouby

Simona Procházková 28.  7.  2023
Přebývají vám cukety z domácí sklizně? Nastrouhejte je nahrubo a upečte z nich tento výtečný cukeťák. Jeho příprava je velmi snadná a nezabere vám víc než 20 minut času.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

500 g cukety

2 stonky jarní cibulky

150 g šunky

2 stroužky česneku

150 g tvrdého sýra

1 svazek hladkolisté petrželky

150 g polohrubé mouky

2 lžičky prášku do pečiva

3 vejce

50 g másla + na vymazání formy

strouhanka na vysypání formy

sůl a pepř

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Cukety omyjte a nastrouhejte nahrubo. Cibulky nakrájejte na kolečka, šunku na malé kousky, česnek prolisujte, sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno. Vše dejte do mísy, přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Osolte, opepřete a vařečkou spojte v těsto.

Formu (30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte těsto, uhlaďte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 30 minutách rozložte na povrch cukeťáku kousky másla a ještě 10 minut dopečte dozlatova.

VIDEA: Kapustové karbanátky máte raz dva hotové!

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, Šunka, Mouka, Těsto, Máslo, Cuketa, Trouba, Vejce, Recept, Strouhanka