Maminka.czRecepty

RECEPT: Kuřecí prsa piri piri

vas 11.  1.  2025
Pokud milujete pikantní chutě, tento recept si zamilujete! Kuřecí prsa piri piri vás přenesou do světa ostrých papriček, delikátního česneku a kapky bourbonu, které společně vytvoří dokonalou harmonii. Připravte si ho s čerstvým salátem a křupavou bagetou a zažijte explozi chutí, na kterou nezapomenete.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g přepuštěného másla
  • 1 palice nastrouhaného česneku
  • 3 chilli papričky
  • 3 lžíce bourbonu (whisky)
  • trocha kůry z limety nebo citronová tráva
  • sůl

Marináda:

  • stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bourbonu (whisky)
  • šťáva z půlky limety a trocha kůry

Postup:

Prsa naložíme do marinády na minimálně pět hodin, ideálně přes noc. Do rozehřátého másla vložíme česnek a zpěníme, přidáme chilli a trávu, prosmažíme a vložíme namarinované kuře a whisky. Přivedeme k varu, přiklopíme a necháme na straně sporáku nebo vložíme do trouby předehřáté na 90 °C na zhruba 15 minut. Před podáváním jednotlivé porce s částí výpeku ještě dopečeme dokřupava. Podáváme s listovými saláty s limetovým dresinkem a čerstvou bagetou nebo opečenými bramborami.

Nebo můžete vyzkoušet jiný vynikající recept na kuře piri piri podle videa. 

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře pro zahřátí. Kapustové karbanátky, kořeněná rýže a další
Témata: Recepty, prsa, Vaření pro rodinu, Chuť, suroviny, vůně, oběd, Recept, Česnek, Salát, Bourbon, Bageta, Kuřecí, Prso, Whisky