[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jakmile je v receptu použito slovo "kynutý", většinou to každého odradí kvůli úspoře času. U těchto knedlíků se však nemusíte bát. Jsou sice kynuté, ale také hotové raz dva. Navíc s naprosto originální chutí.
Suroviny:
Postup:
Do mísy vsypte mouku, přisypte sušené droždí, mletý mák, špetku soli a moučkový cukr. Přidejte najemno nastrouhaný tvrdý tvaroh a vše pořádně promíchejte. V sypké směsi vytvořte důlek a do něj vklepněte vajíčko, přilijte mléko a vše opět pořádně promíchejte. Rozmíchané těsto přikryjte fólií a nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Pracovní plochu posypte hrubou moukou, naberte vrchovatou lžíci těsta a vyklopte ji do mouky. Z těsta vytvořte placku, na kterou vložte švestku a opatrně zabalte. Vytvořený knedlík dejte odpočívat na talíř vysypaný hrubou moukou.
Jakmile knedlíčky trochu dokynou, přemístěte je na napařovák vyložený pečicím papírem. Nechte jim kolem trochu prostor, protože ještě zvětší svůj tvar. Hotové knedlíky podávejte ihned s vydatnou dávkou másla, spoustou moučkového cukru, zakysanou smetanou a ideálně také perníkem na strouhání.