Maminka.czRecepty

RECEPT: Letní frittata s pečeným lilkem a sýrem feta

Simona Procházková 16.  7.  2023
Frittata s pečeným lilkem je skvělou a rychlou večeří nebo i lehkým obědem, který v horkých dnech jistě oceníte. Příprava vám nezabere více než půl hodinky a pochutná si celá rodina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

1 střední lilek

500 g menších brambor uvařených ve slupce

1 cibule

2 červené papriky

8 vajec

100 g sýru feta

2 stonky jarní cibulky

olivový olej

sůl a pepř

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olivovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Očistěte zbylou zeleninu. Brambory pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, papriku na kousky. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpalte asi dvě lžíce oleje, orestujte papriky s cibulí asi 4 minuty, přidejte brambory a restujte, dokud nezačnou zlátnout. Vše osolte a opepřete.

V misce vidličkou rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a vlijte do pánve. Na středním plameni nechte vejce lehce ztuhnout. Do polotuhých vajec zatlačte pečené kusy lilku a dejte asi na 5 minut dopéct do trouby pod gril. Podávejte s nadrobenou fetou a nasekanou jarní cibulkou.

VIDEO: Recept: Nealkoholické Virgin mojito

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Rodina, Časopis F.O.O.D., Vaření, Děti a jídlo, vůně, Vaření pro rodinu, suroviny, oběd, Lilek, Cibule, Brambory, Recept, Frittata, Paprika, Večeře, Sýr, Vejce