[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
1 střední lilek
500 g menších brambor uvařených ve slupce
1 cibule
2 červené papriky
8 vajec
100 g sýru feta
2 stonky jarní cibulky
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olivovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Očistěte zbylou zeleninu. Brambory pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, papriku na kousky. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpalte asi dvě lžíce oleje, orestujte papriky s cibulí asi 4 minuty, přidejte brambory a restujte, dokud nezačnou zlátnout. Vše osolte a opepřete.
V misce vidličkou rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a vlijte do pánve. Na středním plameni nechte vejce lehce ztuhnout. Do polotuhých vajec zatlačte pečené kusy lilku a dejte asi na 5 minut dopéct do trouby pod gril. Podávejte s nadrobenou fetou a nasekanou jarní cibulkou.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz