Maminka.czRecepty

RECEPT: Letní vývar s nudlemi a zeleninou

Simona Procházková 1.  7.  2023
Svěží vývar se šťavnatou zeleninou nikdy nezklame. Připravte si s námi jednoduchou osvěžující polévku, kterou si vychutnáte k obědu i lehké večeři. Třeba s čerstvým křupavým chlebem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

2 l studené vody (případně 1,5 l hotového drůbežího vývaru)

500 g kuřecího masa

2 větší mrkve

1 kořenová petržel

3 hrsti pšeničných nudlí

1 hrst nasekaných čerstvých zelených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)

sůl a mletý bílý pepř na dochucení

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Drůbeží maso omyjte, vložte do studené vody, osolte, přidejte jednu na kousky pokrájenou mrkev a kořenovou petržel a vše společně vařte na mírném plameni zhruba hodinu, dokud maso není měkké.

Potom vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky (nebo rozeberte po vláknech) a vraťte do scezeného vývaru. Přidejte druhou mrkev, pokrájenou na kolečka a polévku ještě asi 10 minut provařte. Nudle si uvařte zvlášť ve vroucí osolené vodě, aby polévku nezkalily, a scezené vložte do polévky. Na závěr vsypete jemně posekané čerstvé bylinky, dochuťte a podávejte.

VIDEO: Hrášková smetanová polévka

Témata: Recepty, jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, oběd, vůně, polévka, suroviny, Chléb, Vývar, Maso, Recept, Večeře, Petržel, Zelenina, Mrkev, Nudle