[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
2 l studené vody (případně 1,5 l hotového drůbežího vývaru)
500 g kuřecího masa
2 větší mrkve
1 kořenová petržel
3 hrsti pšeničných nudlí
1 hrst nasekaných čerstvých zelených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
sůl a mletý bílý pepř na dochucení
Postup:
Drůbeží maso omyjte, vložte do studené vody, osolte, přidejte jednu na kousky pokrájenou mrkev a kořenovou petržel a vše společně vařte na mírném plameni zhruba hodinu, dokud maso není měkké.
Potom vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky (nebo rozeberte po vláknech) a vraťte do scezeného vývaru. Přidejte druhou mrkev, pokrájenou na kolečka a polévku ještě asi 10 minut provařte. Nudle si uvařte zvlášť ve vroucí osolené vodě, aby polévku nezkalily, a scezené vložte do polévky. Na závěr vsypete jemně posekané čerstvé bylinky, dochuťte a podávejte.