[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Výhodou lívanců je, že si je každý může dopřát s tím, na co má právě chuť. Skvěle si rozumí s jogurtem, šlehačkou, marmeládou, jsou dobré posypané vanilkovým cukrem nebo přelité javorovým sirupem. Jaké jsou ty vaše nejoblíbenější?
Suroviny:
Na přelití
Postup:
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přelijte k suchým ingrediencím a vše promíchejte (asi jako těsto na muffiny, nemíchejte úplně dohladka, těsto může být s viditelnými hrudkami mouky).
Velkou lžící lijte těsto na rozpálený tuk v pánvi nebo lépe v lívanečníku. Smažte asi dvě minuty, až se na povrchu vytvoří bubliny. Potom lívanec opatrně obraťte a smažte z další strany dvě minuty dozlatova. Podávejte teplé s borůvkami (nebo borůvkovou zavařeninou), přelité javorovým sirupem.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.