Maminka.czRecepty

RECEPT: Mleté hovězí maso na salátu. Snadný oběd v dokonalé úpravě

Simona Formánková 22.  1.  2022
Mleté maso je vděčnou variantou variabilního obědu. Zkuste si připravit vynikající směs se zeleninou ovoněnou česnekem s trochou chilli. Skvěle chutná s rýží, těstovinami nebo – za nás – na listu salátu little gem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud milujete jednoduché recepty, se kterými můžete doslova čarovat, pak tento se stane vaším favoritem. Příprava směsi z mletého masa se zeleninou je naprosto snadná. Navíc v kombinaci s různými přílohami vykouzlíte pokaždé jiný pokrm. 

Suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks červené papriky
  • olivový olej
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 g nakládaných loupaných rajčat
  • 200 g nakládané kukuřice
  • 4 hrsti baby špenátu
  • chilli vločky (podle chuti)
  • 4 ks salátu little gem
  • strouhaný parmazán k podávání
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, asi 3 minuty restujte cibuli, pak přidejte česnek, mrkev a papriku, restujte další 3 minuty.

K základu přidejte maso, vařečkou ho pečlivě rozmělněte a orestujte dohněda. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, promíchejte, přiklopte a na mírnějším plameni duste asi 10 minut.

Přidejte kukuřici a špenát, promíchejte, přiklopte a nechte asi minutu špenát zavadnout. Dochuťte chilli. Salát rozeberte na listy, na každý dejte poctivou lžíci masové směsi a posypte nastrouhaným parmazánem.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, oběd, Little, Mleté maso, Rýže, Hovězí maso, Salát, Česnek, Směs, Zelenina, Recept, Chilli

Video