[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Krémové polévky jsou tím pravým zahřátím v chmurných podzimních dnech. Vůní restované zeleniny, zázvoru a čerstvého koriandru přilákáte ke stolu nejednoho gurmána.
Suroviny:
Postup:
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, vsypte šalotku a na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Přidejte zázvor, česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Vsypte mrkev a restujte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev nebude měkká, asi 15 minut.
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přilijte tolik kokosového mléka, aby měla ideální konzistenci – někdo radši hustou, jiný řidší. Teď už polévku jen prohřejte a dochuťte solí a pepřem. Polévku podávejte se sušeným chilli a čerstvým koriandrem.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.