Maminka.czRecepty

RECEPT na valentýnské překvapení: Buchta se schovaným srdcem

len 12.  2.  2023
Vrtá vám hlavou, jak že se to srdíčko dovnitř dostalo? My vám to v našem receptu nejen prozradíme, ale taky vás to naučíme. Pak nechte své udivené strávníky nad tímhle kouzlem dumat. A pochutnávat si, samozřejmě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tento recept sice vyžaduje více kroků, ale zase nejsou nijak složité. Prostě uděláte dvě totožná těsta, z nichž jedno obarvíte, upečete, vykrájíte do srdíček a... A dál čtěte v receptu.  

Poleva je čistě dobrovolná a na vaší chuti. Pokud zvolíte stejně jako my čokoládovou, nechte ji ztuhnout v lednici a před podáváním ji krájejte nahřátým nožem – a voilà, je tam srdíčko. Tak hezkého Valentýna!

VIDEO: Recept - Bowle

Suroviny:

Na těsta:
400 g tuku
400 g cukru krystal
8 vajec
600 g hladké mouky
4 lžičky prášku do pečiva
200 ml mléka

Na polevu:
200 g čokolády na vaření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte dlouhý obdélníkový pečicí plech (ideálně na biskupský chlebíček – cca 30 cm).
  2. Smíchejte dohromady 200 g tuku a 200 g cukru. Přidejte 4 vejce.
  3. V oddělené míse smíchejte dohromady 300 g mouky, 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Vmíchejte do tekuté směsi spolu s 100 ml mléka.
  4. Zbarvěte směs na světle červenou potravinovým barvivem (začněte jen troškou a poté pokračujte v přidávání, dokud nedosáhnete barvy, kterou chcete).
  5. Vlijte červenou směs na připravený plech a nechte péct v troubě přibližně 55 minut. Zkuste, zda je dobře propečeno, pomocí špejle, kterou zapíchnete doprostřed koláče – po vytažení by měla být úplně čistá.
  6. Nechte koláč cca na 10 minut vychladnout a vyjměte ho z plechu. Vykrájejte z něj pomocí vykrajovátek jednotlivá srdíčka.
  7. Připravte si podruhé stejnou směs na koláč tak, jak je popsáno v krocích 2 a 3. Vlijte malé množství směsi na dno vymazané formy. Na směs naskládejte srdce těsně vedle sebe do řady. Naplňte formu zbytkem směsi.
  8. Pečte zhruba 50 minut v předehřáté troubě. Když je vše upečeno, vyndejte formu z trouby a nechte vychladnout.
  9. Pokud chcete, můžete přidat čokoládovou polevu: rozpusťte 200 g čokolády v mikrovlnce nebo na plotně ve vodní lázni. Nalijte polevu na vychlazený koláč a nechte ztuhnout. 
VIDEO RECEPT: Lehké tiramisu jako dokonalý dezert ke kávičce. Zvládnete ho i bez vajec
Témata: Recepty, inspirace, Vaření, Valentýn, pečení, Vaření pro rodinu, Dětský jídelníček, suroviny, dezert, pečení s dětmi, Plech, Těsto, Srdíčko, Recept, Trouba, Směs, Kouzlo, Poleva, Buchta, Koláč