Maminka.czBatole

Recept na víkend - Pudinková bábovka

Hanka Kubíčková 20.  11.  2009
Chcete dopřát dětem nevšední chuťový zážitek? Zapojte je do vaření a připravte společné chutné pohoštění pro malé i velké strávníky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pudinková bábovka

(pro děti ve věku 2+)

Porce: 8, příprava: 15 minut

Vaření: 5 minut, chlazení: 3 hodiny

Suroviny:

3 vejce, žloutky oddělené od bílků, 110 g cukru moučka, šťáva a najemno nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 400 ml mléka, 1 polévkové lžíce želatiny, 80 ml vroucí vody

Postup:

Misku o objemu 1 litr vytřeme olejem. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem a citronovou kůrou. Za stálého míchání přidáme vroucí mléko. Přelijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme, až začne krém houstnout. Nevaříme. V hrnečku rozmícháme želatinu s vroucí vodou a společně s citronovou šťávou přidáme k houstnoucímu pudinku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a překládáním zapracujeme do pudinku. Nalijeme do formy a necháme 3 hodiny chladit v lednici. Vyklopíme na servírovací talíř a podáváme.

-----
Tip: Citronovou šťávu a kůru můžete nahradit jiným citrusem nebo úplně vynechat pudink a ochutit například vanilkovou esencí.

Více receptů a zajímavostí o vaření hledejte na www.recepty.cz

Témata: Děti, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Batole, bábovka, Víkend, Nastrouhaná kůra, Houstnout, Pud, Řeč, Vik, Pudink, Recept