Maminka.czRecepty

RECEPT na vypečenou bůčkovou roládu s křupavou kůrčičkou. Prostě nejde odolat...

len 20.  1.  2023
RECEPT na vypečenou bůčkovou roládu s křupavou kůrčičkou. Prostě nejde odolat... | F.O.O.D.
Proč nejde odolat? Protože dozlatova upečený bůček uvnitř skrývá kresbu z výtečné nádivky, jejímž základem je listový špenát, a nechybí ani rohlíky, vejce, mléko nebo česnek. A ani si nemusíte lámat hlavu s přílohou, tuto roládu si nejlépe vychutnáte s čerstvým chlebem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

sůl
5 ks stroužků česneku
2 vejce
3 rohlíky
pepř mletý
1 lžička kmínu
1 lžíce řepkového oleje
1 kg vepřového bůčku
100 ml mléka (polotučného)
200 g listového špenátu

Postup:

  1. Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete.
  2. Na pánvi na oleji spařte špenát s nasekaným česnekem a špetkou soli. Rohlíky nakrájené na kostičky smíchejte s vejcem, mlékem, špenátem, pak osolte a opepřete. Nádivku rozprostřete po celé ploše masa a začněte rolovat z masité strany směrem k tučné. Upevněte provázkem a v pekáči přiklopte.
  3. Pečte v troubě při 160 °C asi 80 minut. Podle potřeby podlijte vodou. Odklopte, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dozlatova, asi 15 minut.
Klepněte pro větší obrázek

Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RECEPT: Šťavnatá sváteční kachna (nebo husa) s dokonale křupavou kůrčičkou
7 skvělých důvodů, proč si péct vlastní chleba, a jeden dokonalý recept k tomu!
Témata: Recepty, Vaření, Jídelníček, Vaření pro rodinu, suroviny, Chléb, Recept, Roláda, Špenát, Mléko, Rohlík, Vejce, Česnek, Nádivka, Kresba