[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Předností tohoto dezertu je jemnost, lahodnost a křehkost. Navíc je velmi efektní, takže pokud se ho rozhodnete připravit pro očekávanou návštěvu, rozhodně se blýsknete.
Suroviny:
Postup:
Plát listového těsta rozdělíme napůl, jednu část propícháme vidličkou a druhou nakrájíme na čtverce, každý bude představovat jednu porci. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 8 až 10 minut.
Mezitím si připravíme pudink tužší konzistence. Upečený plát těsta vložíme na dno pekáčku, rozetřeme na něj vanilkový krém a necháme v lednici zatuhnout. Poté přidáme vyšlehanou smetanu smíchanou s tvarohem a navrch naskládáme dílky listového těsta. Nakonec necháme v lednici ztuhnout.
Dezert je vynikající a trošku méně tučnou variantou původního slovinského receptu na "kremna rezina". Znáte a pečete tento tradiční dezert?
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz