[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
1 větší květák
1 šálek hladké mouky
1 šálek mléka
2 šálky strouhanky panko
2 lžíce olivového oleje
2 stonky jarní cibulky
vařená rýže basmati a černý sezam k podávání
sůl a mletý pepř
Na omáčku:
1/2 šálku sladké chilli omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky drceného česneku
chilli sušené, podle chuti
Postup:
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky květáku. Rukama vše důkladně promíchejte, aby se každý kousek obalil. Do misky nasypte strouhanku panko, postupně v ní obalujte květákové růžičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Obalené kousky květáku zakápněte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Mezitím umíchejte suroviny na přípravu omáčky. Pokrájejte jarní cibulky a uvařte rýži. Hotový květák bohatě zalijte omáčkou, posypte cibulkou a sezamem a podávejte s rýží.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz