Maminka.czRecepty

RECEPT: Obalovaný asijský květák z trouby. Rychlá, lehká a křupavá večeře

Simona Procházková 21.  7.  2023
Skvělou večeří do pracovního týdne je obalovaný asijský květák z trouby. Servírovaný s rýží a bohatě zalitý jemně pikantní omáčkou je vítanou změnou oproti smažené klasice v trojobalu. Přesvědčte se sami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

1 větší květák

1 šálek hladké mouky

1 šálek mléka

2 šálky strouhanky panko

2 lžíce olivového oleje

2 stonky jarní cibulky

vařená rýže basmati a černý sezam k podávání

sůl a mletý pepř

Na omáčku:

1/2  šálku sladké chilli omáčky

2 lžíce sójové omáčky

2 lžíce citronové šťávy

2 stroužky drceného česneku

chilli sušené, podle chuti

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky květáku. Rukama vše důkladně promíchejte, aby se každý kousek obalil. Do misky nasypte strouhanku panko, postupně v ní obalujte květákové růžičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

Obalené kousky květáku zakápněte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Mezitím umíchejte suroviny na přípravu omáčky. Pokrájejte jarní cibulky a uvařte rýži. Hotový květák bohatě zalijte omáčkou, posypte cibulkou a sezamem a podávejte s rýží.

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

VIDEO: Recept: Bramboráky

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, vůně, suroviny, Vaření pro rodinu, omáčka, Trouba, Večeře, Rýže, Šálek, Recept, Mléko, Pracovní týden, Květák