Maminka.czRecepty

RECEPT: „Pizza“ z lilku s rajčaty a parmazánem

Simona Procházková 18.  6.  2023
Zdravá a lehká "pizza" z lilku je skvělou letní večeří, kterou připravíte během půlhodinky. Tento lahodný pokrm můžete servírovat samotný, nebo ho lze doplnit čerstvou křupavou bagetou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

2 velké lilky

2 bochánky sýru mozzarella

2 hrsti cherry rajčátek

olivový olej

70 g parmazánu

sůl a mletý pepř

Na pesto:

1 stroužek česneku

1 svazek čerstvé bazalky

2 lžíce slunečnicových semínek

100 ml olivového oleje

sůl a mletý pepř

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte je na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou a potřete olivovým olejem.

Rozpalte větší pánev, postupně na ní opečte lilky dozlatova z obou stran, podle potřeby dolijte do pánve trochu oleje. Lilky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na lilky rozložte mozzarellu nakrájenou na plátky a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 10 minut.

Mezitím si připravte pesto: všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na pastu, podle potřeby přidejte trochu olivového oleje.

Rajčátka pokrájejte na čtvrtiny, parmazán nastrouhejte. Na zapečené lilky rozetřete pesto, přidejte rajčata, osolte, opepřete a zasypejte parmazánem.

VIDEO: Kapustové karbanátky máte raz dva hotové!

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, oběd, vůně, suroviny, Večeře, Parmazán, Pokrm, Lilek, Pesto, Rajče, Bageta, Olivový olej, Recept, Pizza