[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Ideální přílohou k segedínskému guláši je jednoznačně houskový knedlík. Nabídka obchodů je velmi bohatá a jistě seženete knedlík chuťově velmi podobný tomu domácímu. Zkuste však protentokrát rodinu překvapit a ke skvělému nedělnímu obědu se blýsknout vlastnoručně zhotoveným nadýchaným kouskem, navíc ozvláštněným uzeným vepřovým bůčkem.
Suroviny:
Knedlíky
Postup:
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného. Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte paprikou, přidejte kmín, bobkový list. Snižte teplotu a poduste. Po 30 minutách přidejte nakrájené zelí, pak smetanu.
Rohlíky nakrájejte na kostičky a usušte v troubě při 200 °C. Na sádle orestujte nasekanou cibuli a malé kousky uzeného. Osolte a opepřete. Rohlíky smíchejte s cibulí, uzeným a nasekanou petrželkou. Smíchejte s mlékem, moukou a vejcem. Vypracujte menší koule. Knedlíky vařte v osolené vodě 10–15 minut.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.