Maminka.czRecepty

RECEPT: Pórková polévka s cizrnou. Dopřejte si dobrotu plnou vitamínů

Simona Formánková 16.  10.  2021
Lidské tělo si v chladném sychravém počasí doslova žádá pořádnou nálož vitamínů. Polévky jsou v tomto případě naprosto skvělou volbou. I když vaše děti nejsou vyloženě fanoušci zeleninových pokrmů, zkuste jim uvařit tuto pórkovou polévku. Nejen, že si na ní pochutnají, ale také si doplní tolik potřebné vitamíny a živiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pórková polévka je skvělou variantou v chladných podzimních dnech. Je rychle hotová a navíc si na ní pochutná celá vaše rodina. 

Suroviny:

  • 500 g pórku
  • 2 velké pastiňáky
  • půl malého celeru
  • 200 g konzervované cizrny
  • 3 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g kadeřávku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • citronová kůra z půlky citronu
  • sůl a pepř
  • kmínový chléb k podávání

Postup:

Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. 

V hrnci na másle orestujte pórek s pastinákem a celerem. Zalijte vývarem a 10 minut povařte. Přidejte cizrnu, na kousky natrhaný kadeřávek, koření, podle chuti sůl a pepř a vařte dalších 10 minut. Polévku rozdělte na talíře. Na každou porci přidejte kopeček odloženého pórku smíchaného s citronovou kůrou. Podávejte s chlebem.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, polévka, Kopeček, Vít, Vitamín, Dobrota, Volby, Recept, Živina, Pokrm, Lidské tělo, Cizrna, Pastiňák, Vitamín a

Video