Maminka.czRecepty

Recept: Připravte si houbovou strouhanku. Bude se hodit do mnoha jídel k ochucení

Tereza Víchová 28.  8.  2021
Máte doma ve sklenici tak trochu zapomenuté sušené houby a nic jiného než bramboračka vás nenapadne? Blogerka Koko má skvělý tip, jak je využít. Houbová strouhanka je totiž perfektní dochucovadlo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je to takový zázrak "ze zbytků", který můžete schovat do lednice a využít do mnoha jídel. V tomhle receptu je houbová strouhanka hlavní ingrediencí těstovin, které jsou pak hotové za pár minut. Takže rychlá večeře je hned na stole!

Suroviny:

  • Velká ciabatta nebo ½ bílého italského chleba
  • 100 g pancetty
  • Větvička rozmarýnu
  • Hrst sušených hříbků

Postup:

Postarší italské pečivo natrhejte společně s pancettou do mixéru, přidejte bylinky a sušené hříbky, které předtím namočte ve vroucí vodě (tekutinu co nejvíce vymačkejte). Promixujte a vysypte na suchou pánev, opražte dozlatova.

Mezitím uvařte těstoviny ve vodě z hub. Při slívání těstovin nezapomeňte zachovat i vodu, ve které se vařily.

Na pánvi rozpusťte kousek másla a přidejte trošku vody z těstovin, nastrouhejte kousek parmezánu a do této vzniklé omáčky přidejte těstoviny.

Vše promíchejte, dosolte a dopepřete. Na talíři posypte vzniklou strouhankou a trochou čerstvé petrželky nebo pažitky. Zbylou strouhanku dobře uzavřete do sklenice a vložte do ledničky, kde v pohodě vydrží i několik měsíců.

Strouhanka je skvělá i na sýrem zapékané pokrmy. 

Témata: Recepty, jídlo, Video recept, Vaření pro rodinu, Mall.tv, Recept, Sklenice, Bramboračka, Pánev, Sušená houba, Těstoviny, Hod, Hřib, Strouhanka, KOKO, Voda

Video