[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Je to takový zázrak "ze zbytků", který můžete schovat do lednice a využít do mnoha jídel. V tomhle receptu je houbová strouhanka hlavní ingrediencí těstovin, které jsou pak hotové za pár minut. Takže rychlá večeře je hned na stole!
Suroviny:
Postup:
Postarší italské pečivo natrhejte společně s pancettou do mixéru, přidejte bylinky a sušené hříbky, které předtím namočte ve vroucí vodě (tekutinu co nejvíce vymačkejte). Promixujte a vysypte na suchou pánev, opražte dozlatova.
Mezitím uvařte těstoviny ve vodě z hub. Při slívání těstovin nezapomeňte zachovat i vodu, ve které se vařily.
Na pánvi rozpusťte kousek másla a přidejte trošku vody z těstovin, nastrouhejte kousek parmezánu a do této vzniklé omáčky přidejte těstoviny.
Vše promíchejte, dosolte a dopepřete. Na talíři posypte vzniklou strouhankou a trochou čerstvé petrželky nebo pažitky. Zbylou strouhanku dobře uzavřete do sklenice a vložte do ledničky, kde v pohodě vydrží i několik měsíců.
Strouhanka je skvělá i na sýrem zapékané pokrmy.