[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
40 g másla
25 g hladké mouky
100 g malin
200 g rebarbory
40 g ovesných vloček
2 lžíce malinového sirupu
1 lžíce mleté skořice
130 g hnědého přírodního cukru
200 g krémové zakysané smetany na dozdobení
Postup:
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny opláchněte a zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy hnědého cukru. Rozdělte do máslem vymazaných misek.
Zbylé máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Zpracujte se zbylým cukrem, ovesnými vločkami, moukou a mletou skořicí na drobenku a posypte jí ovoce. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až bude ovoce měkké a drobenka křupavá a zlatohnědá.
Ihned podávejte, ke každé porci přidejte kopeček zakysané smetany. A jeden tip navíc: crumble výborně chutná také společně s vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz