Maminka.czRecepty

RECEPT: Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Simona Procházková 19.  5.  2023
Jednoduchý dezert zvaný crumble má svůj původ v Anglii a tradičně se skládá z ovoce zapečeného spolu s drobenkou. Sladké maliny a šťavnatá rebarbora ukryté pod křupavou krustičkou rozhodně potěší vaše chuťové pohárky. Podávejte se zmrzlinou a zážitek bude dokonalý.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

40 g másla

25 g hladké mouky

100 g malin

200 g rebarbory

40 g ovesných vloček

2 lžíce malinového sirupu

1 lžíce mleté skořice

130 g hnědého přírodního cukru

200 g krémové zakysané smetany na dozdobení

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny opláchněte a zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy hnědého cukru. Rozdělte do máslem vymazaných misek.

Zbylé máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Zpracujte se zbylým cukrem, ovesnými vločkami, moukou a mletou skořicí na drobenku a posypte jí ovoce. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až bude ovoce měkké a drobenka křupavá a zlatohnědá.

Ihned podávejte, ke každé porci přidejte kopeček zakysané smetany. A jeden tip navíc: crumble výborně chutná také společně s vanilkovou zmrzlinou.

VIDEO: Skvělý recept na ořechovou bábovku

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, inspirace, Časopis F.O.O.D., pečení, Anglie, suroviny, vůně, dezert, pečení s dětmi, zmrzlina, Drobenka, Chuťový pohárek, Malina, Ovoce, Rebarbora, Recept, Máslo, Zakysaná smetana