[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Zelený hrášek je zeleninou, která by ve vašem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je zdrojem bílkovin, vlákniny, ale také sacharidů. Hrášek je bohatý mimo jiné na kyselinu listovou a vitaminy ze skupiny B. Navíc odbourává stres, snižuje krevní tlak i cholesterol.
Suroviny:
Postup:
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi oleje, rukama promíchejte, aby se všechny kousky obalily, a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut, dokud krutony nezezlátnou.
V hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a asi 3 minuty restujte. Poté přidejte pórek, česnek a restujte další 3 minuty. Přidejte hrášek, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut. Ochuťte solí, pepřem a rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku rozdělte do misek, přidejte po lžíci zakysané smetany, krutony a pár kapek olivového oleje.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.