[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
250 ml kefíru (nebo podmáslí)
2 vejce
125 g másla
čerstvé třešně
Postup:
Polohrubou mouku nasypejte do mísy, přidejte prášek do pečiva a promíchejte. Pak přidejte krupicový i vanilkový cukr, celá vejce, kefír nebo podmáslí a rozehřáté vlažné máslo a za pomoci vařečky vypracujte vláčné polotekuté těsto.
Plech na pečení vytřete máslem nebo olejem a vysypejte hrubou krupicí, případně strouhankou. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte omytými a osušenými třešněmi a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 35 minut.