[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Šťavnaté kuličky rybízu jsou navíc nejen chutné, ale také nabité vitaminy. Například 40 bobulek pokryje denní potřebu vitaminu C. Červený rybíz bývá také součástí pleťových masek sloužících ke zpevnění pleti.
Suroviny:
Drobenka
Postup:
Prsty uhněťte suroviny na přípravu drobenky. Do prosáté mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Promíchejte s práškem do pečiva. Ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte, pak těsto nechte 1 hodinu odpočinout. Troubu zahřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Těsto pomocí stěrky namáčené do vody rozetřete na plech; je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Posypte rybízem a drobenkou a vložte do trouby. Po 10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.