Maminka.czRecepty

RECEPT: Rýžová kaše s jablky a mandlemi. Sladká svačinka nejen pro děti

Simona Formánková 1.  10.  2021
Milujete sladké snídaně, ale v týdnu vám na jejich přípravu nezbývá čas? Využijte víkendového pomalého tempa a rozmazlujte sebe i svoji rodinu. Rýžová kaše je snadná, navíc nenáročná na přípravu a pochutnat si na ní můžou i děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rychlou, chutnou a výživnou mléčnou kaši z uvařené rýže, s na másle osmaženými jablíčky a plátky mandlí, doslazenou medem si můžete vychutnat k snídani, ale i k svačině. Přidat do ní můžete oblíbené ovoce a ořechy a navrch třeba semínka nebo kokos.

Suroviny:

  • 1 hrst mandlových vloček (lupínků)
  • 2 jablka
  • 2 lžíce másla
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • 2 misky vařené rýže
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce medu

Postup:

Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka pozvolna opečte dozlatova. Hotová jablka zastříkněte citronovou šťávou.

Mezitím dejte do rendlíku rýži, zalijte ji mlékem, přidejte cukr, rozmíchejte a pomalu přiveďte k varu. Vařte, dokud se suroviny nespojí v hustou kaši, trvá to asi dvě minuty od bodu varu.

Hotovou kaši rozdělte do misek, zakápněte medem, přidejte opečená jablka, mandlové lupínky a nastrouhanou citronovou kůru.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

TIP NA VIDEO: Zkuste také ovesnou kaši se skořicí!

Témata: Recepty, Rodina, Jídelníček, jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, Máslo, Kaše, Recept, Rýže, Svačinka, Jablka, Sla, Snídaně, Mandle, Med