[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Rychlou, chutnou a výživnou mléčnou kaši z uvařené rýže, s na másle osmaženými jablíčky a plátky mandlí, doslazenou medem si můžete vychutnat k snídani, ale i k svačině. Přidat do ní můžete oblíbené ovoce a ořechy a navrch třeba semínka nebo kokos.
Suroviny:
Postup:
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka pozvolna opečte dozlatova. Hotová jablka zastříkněte citronovou šťávou.
Mezitím dejte do rendlíku rýži, zalijte ji mlékem, přidejte cukr, rozmíchejte a pomalu přiveďte k varu. Vařte, dokud se suroviny nespojí v hustou kaši, trvá to asi dvě minuty od bodu varu.
Hotovou kaši rozdělte do misek, zakápněte medem, přidejte opečená jablka, mandlové lupínky a nastrouhanou citronovou kůru.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.
TIP NA VIDEO: Zkuste také ovesnou kaši se skořicí!