[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Bramboračka s houbami rozhodně není jedinou polévkou, která vás na podzim zahřeje a skvěle zasytí. Vyzkoušejte lahodný krém s houbami ozvláštněný parmazánovým chipsem.
Suroviny:
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo a orestujte pórek dosklovata. V tu chvíli přisypte na kousky pokrájené brambory, drcený kmín, stroužky česneku, osolte a promíchejte. Přilijte kuřecí vývar (stačí slabší nebo klidně naředěný). Přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen a zvolna vařte, dokud brambory nezměknou.
Během vaření si nakrájejte houby na tenké plátky. Zprudka je opečte na pánvi. Osolte a restujte dohněda. Odložte houby stranou a místo nich na pánev nastrouhejte parmazán bez přidání jakéhokoli dalšího tuku. Plotnu nastavte na poloviční výkon a sledujte, jak se struktura sýra mění. Asi po sedmi minutách vznikne chips, který krásně křupavý počká na polévku.
Když jsou brambory měkké, vlijte polévku do mixéru a vymixujte do hladkého krému. Vraťte do čistého hrnce, ochuťte další solí, bílým pepřem, přilijte šlehačku a nakonec zasypte libečkem a zakápněte trochou vinného octa. Nechte zlehka provařit. Podávejte s dostatkem restovaných hub a parmazánových chipsů.