Maminka.czVideo recept

RECEPT: Snadné rumové kuličky. Nepečené cukroví hotové za pár minut

Simona Formánková 18.  12.  2021
Pokud letos necháváte cukroví na poslední chvíli nebo naopak vám napečené zásoby záhadně mizí, máme pro vás skvělý recept na rumové kuličky. Ty budete mít hotové za pár minut. Jsou tak snadné, že do jejich přípravy můžete zapojit i děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nikdo z nás nechce předvánoční dny trávit v kuchyni u zapnuté trouby a péct nespočet druhů cukroví. Nepečené rumové kuličky jsou tak skvělou variantou, která je rychlá a navíc výborně chutná. Chcete vidět, jak si s tímhle receptem poradí foodblogerka Mona? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se cukroví, které rozhodně v krabici nezbyde.

Suroviny:

  • balíček piškotů
  • 200 g měkkého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g kakaa
  • hnědý rum podle chuti
  • strouhaný kokos na obalení

Postup:

Piškoty rozdrtíme na kousky paličkou na maso nebo v robotu.Rozdrcené piškoty nasypeme do mísy, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, kakao a rum a nejlépe rukama vypracujeme těsto.

Hotovou piškotovou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a dáme asi na 30 minut vychladit do lednice. Z vychlazeného těsta tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu, hořkém kakau nebo oříšcích.

Tento recept pro vás nachystal web recepty.cz

Témata: Video, Výživa a stravování, Cukroví, jídlo, Vaření, Video recept, Vánoce, Cukr, Vánoce 2021, Kakao, Kůl, Pár, Kulička, Rum, Mona, Piškot, Recept, Máslo