Maminka.czRecepty

RECEPT: Šťavnaté masové koule s parmazánem, rajčaty a „brkaší“ budou rychlovka!

len 4.  12.  2022
Hledáte recept na výborné jídlo, které byste „sfoukli“ za půl hodiny? Vyzkoušejte šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty! A když k tomu naaranžujete klasiku v podobě bramborové kaše, máte (nejen) u malých strávníků ovace zajištěny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

SUROVINY

Koule:

500 g mletého hovězího masa
2 vejce
4 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
1 ks cibule
3 stroužek česneku
1 hrst nasekané petrželky
4 lžíce strouhanky
olivový olej
sůl a pepř

Bramborová kaše:

600 g brambor typu B, C
50 g másla
150 ml teplého mléka
2 hrsti rukoly
sůl

Omáčka:
olivový olej
1 ks cibule
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
sůl a pepř

POSTUP

  1. Do mísy dejte maso, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, jemně pokrájenou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vše spojte dohromady. Tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí mašlovačky potřete kuličky olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 20 minut.
  2. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody. Slijte je, přidejte máslo, teplé mléko a nahrubo rozšťouchejte. Osolte a vmíchejte nasekanou rukolu.
  3. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, zpěňte nadrobno nasekanou cibuli a 3 minuty restujte, vlijte rajčata a 5 až 8 minut vařte na mírném ohni, aby se tekutina zredukovala. Přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Masové koule podávejte s omáčkou, bramborami a posypané parmazánem.

Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RECEPT: Nejlepší bramborová kaše! Díky těmto tipům se bude rozplývat na jazyku
Recepty z mletého masa: 3 nejlepší jídla, které zvládnete během chvíle
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření pro rodinu, bramborová kaše, Cibule, Rajče, Parmazán, Recept, Pepř, Sůl, Koule, Rychlovka