[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
2 hrnky špaldové hladké mouky
1 hrnek třtinového cukru
3 žloutky
120 g másla
1/2 hrnku polotučného mléka
1/2 balíčku prášku do pečiva
3 bílky
2 šálky rybízu, bez stopek
moučkový cukr k podávání
na drobenku:
80 g másla
100 g špaldové mouky
70 g jemného třtinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
špetku mletého badyánu
Postup:
Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté špaldové mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Promíchejte s práškem do pečiva.
Ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte, pak těsto nechte hodinu odpočinout. Troubu zahřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Těsto pomocí stěrky namáčené do vody rozetřete na plech, pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Posypejte rybízem a drobenkou a vložte do trouby.
Po 10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz